Xhamia e Kadirve në Rahovec, për herë të parë u ndërtua në vitin 1750. Pasi që ish-xhamia ka qenë e ndërtuar me material të dobët është prishur nga xhemati dhe është ndërtuar xhamia e re.Xhamia e Kadirve e vjetër është dëmtuar dukshëm gjatë luftës së viteve 1998-99, minarja është goditur nga disa predha të armiqve serbë.