Festivali folklorik ‘’Anadrinia Jehon’’është festivali tradicional i përmasave kombëtare dhe pasqyron në mënyrën më besnike vlerat e mirëfillta të folklorit tonë burimor. Mbahet me datat 11,12 dhe 13 maj, në fshatin Dejnë.