Bunari i Madh u ka shërbyer banorëve të fshatit Ratkoc për shumë breza. Supozohet të jetë qindra vjeçar dhe nuk mbahet në mend kur mund të jetë hapur. Deri në fund të viteve ’80 ka qenë burimi i vetëm ku janë furnizuar mijëra banorë të kësaj ane. Është renovuar dhe ruhet si monument i trashgëmisë natyrore në këtë zonë.