Në këtë vend kanë rënë katër dëshmorë, ku tre janë nga komuna e Rahovecit, ndërsa njëri është Arian Brahimi nga Shkodra. Pse quhet Maja e Shkodranit?! Emërimi i këtij kompleksi përkujtimor, është bërë nga Komuna e Rahovecit, në vitin 2011, me pajtueshmëri me organizatat e dala nga lufta e UÇK-së në Rahovec, për të nderuar kujtimin e djaloshit që erdhi nga Britania e Madhe, në luftimet e përgjakshme të korrikut 1998, përkatësisht me 21 korrik 1998, në të cilat u flijuan SHKODRANI së bashku me Mizahir Ismën, Esherefedin Kastratin dhe Bekim Ismën. Ky vend përveç se është monument përkujtimor ku janë pllaka me simbolin e UÇK-së, janë edhe pllakat kushtuar katër dëshmorëve, kalaja me gurë, amfiteatri veror, shtegu i ecjes, shtegu për biciklistë dhe rruga për makina, gjithashtu ai është edhe monument natyror, turistik, rekreativ dhe sportiv. Pamja nga atje është mahnitëse. Maja e Shkodranit është në lartësinë mbidetare 761 m.